Toren C

Vpro zendt vanaf zondag 5 januari wekelijks een nieuw seizoen van Toren C uit. Voor de 7e keer kruipen Margôt Ros en Maike Meijer in de huid van verschillende kantoortypes om de meest hilarische situaties mee te maken. Ook de portiers en de pubermeisjes ontbreken ook dit seizoen weer niet! 

DROPJE

vanaf 9 december is de nieuwe kinderserie Dropje te zien bij de NTR.

Een serie speciaal voor de kleintjes, 's ochtends rond 7 uur uitgezonden op NPO3

MONK in premiere

de speelfilm MONK gaat donderdag 6 april in premiere!

Regie: Ties Schenk
Scenario: Roosmarijn Roos Rosa de Carvalho

Planet Beauty in Forum van de Regisseurs

De 50 minuten durende film Planet Beauty, onderdeel van de NTR onenightstands, is geselecteerd voor het het prestigieuze Forum van de Regisseurs. Het forum wordt voor het tweede jaar tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht georganiseerd. Het Forum van de Regisseurs is een nieuwe competitie voor grensverleggende films, samengesteld door Jan Pieter Ekker en Dana Linssen. Planet Beauty wordt op de openingsavond op donderdag 22 september vertoond, en vervolgens nog een keer in het blok van de Onenightstands op zondag 25 september.

OneNightStands NTR in premiere

MESSIAS en PLANET BEAUTY, twee NTR onenightstand-films (geproduceerd door Viking Film) gaan zondag 25 september in premiere op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Messias, geregisseerd door Rob Lucker, wordt op 2 oktober om 22.30uur uitgezonden bij NPO3.

Planet Beauty, geregisseerd door Emma Westenberg, is vervolgens op 30 oktober te zien bij NPO3 (22.30 uur).

 

De Reunië in premiere

16 juli gaat de speelfilm De Reunië landelijk in premiere. De Reunië is de spannende psychologische thriller van deze zomer, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Simone van der Vlugt met in de hoofdrollen Thekla Reuten en Daan Schuurmans.

serie De Fractie krijgt vervolg

De politieke dramaserie De Fractie krijgt een vervolg. De serie is afgelopen jan/mrt uitgezonden bij de Vpro op NPO2, en de omroep heeft onlangs laten weten 20 nieuwe afleveringen te hebben besteld. Het vervolg wordt ook weer geproduceerd door Column Film. Seizoen 2 is vanaf het najaar te zien. 

NTR KORT!

begin juni worden er 2 NTR KORT! producties gedraaid, voor Baldr Film en Viking Film. De regie is in handen van Nova van Dijk (Baldr Film) en Emma Westenberg (Viking Film). In september gaan de kortfilms in premiere tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De Fractie te zien op NPO2

vanaf 12 januari 2015 is de nieuwe serie DE FRACTIE te zien op NPO2. Nederlands eerste politieke dramaserie met o.a. in de hoofdrollen Joris Smit, Han Kerckhoffs, Sandra Mattie en Tijn Docter. De serie is iedere maandag te zien om 21.15 uur.

Loes Schnepper wint Gouden Kalf

Actrice Loes Schnepper heeft tijdens het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf gewonnen in de categorie Beste Actrice Televisiedrama. Ze won de prijs voor haar rol in de OneNightStand film Emilia, geregisseerd door Martijn Maria Smits.

Ketamine

KETAMINE, de nieuwe speelfilm van regisseur Rogier Hesp, gaat deze zomer in premiere tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht (24 sept-3 okt). De 50 minuten durende film in onderdeel van de Onenightstand-serie IX. De film wordt eind van het jaar uitgezonden bij de publieke omroepen. KETAMINE wordt geproduceerd door BALDR Film.

Emilia

EMILIA, de nieuwe speelfilm van regisseur Martijn Maria Smits, gaat deze zomer in premiere tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht (24 sept-3 okt). De 50 minuten durende film in onderdeel van de Onenightstand-serie IX. De film wordt eind van het jaar uitgezonden bij de publieke omroepen. EMILIA wordt geproduceerd door BALDR Film.

'De Heineken Ontvoering' internationaal!

De film De Heineken Ontvoering is verkocht aan Amerika, en zal daar vanaf het najaar van 2012 te zien zijn in de bioscopen. Eerder is de film al verkocht aan Ierland en Groot Brittannië, en dus ook daar in de bios te bewonderen.

MBO documentaire 'Het MBO zit zo' in première

Op 10 april gaat de docu 'Het MBO zit zo' in première tijdens de onderwijsdag van het ROC West Brabant. De docu is gemaakt door AV-studenten zelf, en laat het (school)leven van "de MBO-er" zien. Voor de docu wordt een aantal MBO-ers gedurende 4 jaar gevolgd. Deel I gaat de 10e in première.

Rembrandt Award voor Rutger Hauer

De film De Heineken Ontvoering heeft een Rembrandt Award in de wacht gesleept voor Beste Nederlandse Acteur (gewonnen door Rutger Hauer). De film was maar liefst voor 6 awards genomineerd, waaronder beste acteur (Rutger Hauer, Teun kuilboer en Reinout Scholten van Aschat), beste actrice (Sallie Harmsen), beste titelhitsong (Lange Frans & Trijntje Oosterhuis).

ONBEPERKT in première!

Zondag 26 juni gaat de documentaire ONBEPERKT in première op het internationale filmfestival 'deaf in the picture'. De film, die gaat over een jonge vrouw met het syndroom van Usher (doof geboren en een verslechterend zicht), heb ik samen met regisseur Wilma Rekkers gemaakt. De film is tijdens het festival te zien op zondag 26 juni om 12.15 uur. Kaarten zijn via www.deafinthepicture.nl te bestellen

Start 'Brammetje Baas'

Deze nieuwe familiefilm is sinds april in voorbereiding. Opnamen starten zomer 2011. Producent is Bos Bros en de regie is in handen van Anna van der Heide.
website:www.bosbros.nl

'De Heineken Ontvoering'

Afgelopen zomer is de nieuwe bioscoopfilm 'De Heineken Ontvoering' opgenomen in Nederland en Zuid-Afrika, met Rutger Hauer in de hoofdrol als Freddie Heineken. De film gaat in oktober 2011 in première!

‘13 in de oorlog’ in de prijzen gevallen!

'13 in de oorlog' (NPS) is afgelopen jaar genomineerd voor zowel een Emmy-award als een Beeld&Geluid Award. De laatste prijs is daadwerkelijk in de wacht gesleept tijdens de uitreiking in januari.

Première 'Het Geheim'

Op 21 november gaat 'Het Geheim' in première in de Stopera in Amsterdam. Vanaf 2 december draait deze nieuwe film van regisseur Joram Lürsen in de bioscopen.

Regenmakers in prijzen gevallen op internationaal 48 hours-festival in Las Vegas!

De korte film 'Regenmakers' (48hours Breda 2009) heeft de prijs 'best director' gewonnen tijdens de internationale finale van "48hours". Deze prijs volgt op de 1e prijs die de productie in Nederland al gewonnen had.
Bekijk hier de film op Youtube.
Meer info over 48hours op www.48hourfilm.com

Het Geheim

Kerst 2010 komt een nieuwe film van regisseur Joram Lürsen in de bioscopen. De (familie-)film gaat over de 8-jarige Ben die graag goochelaar wil worden. De opnamen starten in april.

Gewoon Hans

30 december 2009: televisie première 'Gewoon Hans': telefilm met Hans Teeuwen in de hoofdrol. Regie: Diederik Ebbinge.

Onbeperkt

Een documentaire over een jonge vrouw met het syndroom van Usher. Samen met regisseur Wilma Rekkers maak ik een portret over deze dove vrouw, die door kokerziendheid ook een steeds slechter zicht krijgt.
Samenwerking met Stichting DuS en Column Film.

They Shoot Horses

Winnende korte film, gemaakt in het kader van de internationale 48hour competitie. Voor meer info zie www.48hourfilm.com